25 Aralık 2014 Perşembe

İyi Bir Çay İçin

1.Su kaynamaya başladıktan sonra hemen demleme işlemine geçmeyin. 5 dakika daha kaynar halde beklemek suyun ham tat vermesini önleyecektir..
2.Demleme yapılırken kaynar su kesinlikle çay üzerinde gezdirilmemeli, su bir noktadan köpük ve dalga oluşturmayacak şekilde düşük debide eklenmelidir. Çok yaygın ve yanlıs uygulamalardan bitanesi de demliğin ocakta yeniden kaynatılmasıdır. İyi ve lezetli bir çay içmek istiyorsak sabırlı olmamız gerek. Burada amaç, çayın olabildiğince dış etkilerden uzak, kendi kendine doğal bir biçimde demlenmesini sağlamaktır..
3.Çay servisine geçmeden önce mutlaka çayın dinlenmesi gerekir. Aksi halde ham bir tat alırsınız. Ayrıca kısa sürede tüketilmesi gerekir. Adını hatırlamadıgım fakat büyük bir çay demleme ustasından duydugum şu söz herşeyi özetliyor. "Çay 15 dakikada demlenir, 15 dakikada da içilir. Zira demlenmesinin üzerinden 15 dakika geçen çay, bayat çaydir".

Alıntı ; Resim : http://www.fotokritik.com/2107207/cay-keyfi-2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder